Změna adresy odesílatele u odchozí pošty

Z technických důvodů změna proběhla pouze na serverech FELNET a FELIS. Na serveru IMAP nedošlo zatím k žádné změně a stále odesílá poštu s adresou uživatel@feld.cvut.cz.

Vážení uživatelé,

v souvislosti se sjednocováním poštovních adres uživatelů na FEL dojde dne 20. září 2004 na poštovních serverech IMAP, FELNET, FELIS ke změně adresy odesílatele v hlavičce odesílané pošty. Odchozí adresa (From:) uživatel@feld.cvut.cz bude nahrazena adresou uživatel@fel.cvut.cz. Tato úprava nebude mít žádný vliv na příchozí poštu, kde i nadále platí adresa uživatel@fel.cvut.cz.

Změna se výrazně dotkne zvláště uživatelů, kteří přispívají do mailových konferencí.


Tato úprava je dalším krokem k postupnému sjednocení poštovních adres mezi feld.cvut.cz (Dejvice) a felk.cvut.cz (Karlovo náměstí). Cílem této změny je nahradit ochozí adresu uživatel@feld.cvut.cz adresou uživatel@fel.cvut.cz.

K tomuto automatickému přepisováni bude od 20. 9. 2004 docházet na serverech FELNET, FELIS (pmail, winpmail) a aplikaci IMP (http://imap.feld.cvut.cz). Tato změna se zatím nedotkne uživatelů kteří používají vlastního poštovního klienta (např. Mozilla, Outlook, Pine).

Těmto uživatelům doporučujeme, aby si upravili odchozí adresu do tvaru uživatel@fel.cvut.cz.

Další krok, který bude následovat koncem tohoto roku bude trvalé přepisování odchozí adresy na hlavním mailserveru fakulty pro veškerou odchozí poštu a nebude už možné odeslat poštu pod adresou uživatel@feld.cvut.cz. To znemožní přispívání do konferencí, ve kterých jsou uživatelé zaregistrování s mailovou adresou @feld.cvut.cz.

Po přechodnou dobu bude k dispozici webové rozhraní pro případné odesílaní pod starou adresou uživatel@feld.cvut.cz.

Mozné problémy spojené s touto změnou:

Pokud máte např. v konferenčních systémech zaregistrovanou adresu ve tvaru uživatel@feld.cvut.cz, musíte si tuto adresu v konferenci změnit případně odhlásit a prihlásit se nově s adresou uživatel@fel.cvut.cz. Uživatelé používající vlastní klienty IMAPU (Mozilla, Outlook, Pine) mohou změnu provést již nyní odhlášením z konference z adresy @feld.cvut.cz, změnou nastavení klienta a následnou registrací pod novou adresou. Ostatní uživatelé přeregistraci mohou provést až po 20. 9. 2004.

Podrobnějsí informace o nastavení mailových klientů Vám poskytnou katederní správci.

V případě problémů s odesíláním pošty pod novou adresou se prosím obracejte na imap@fel.cvut.cz.