Rekonstrukce na fakultě

Letošní rok je na fakultě poznamenán značným rozsahem rekonstrukcí objektů fakulty. Celkový finanční objem dotací přesahuje 60 mil. Kč. Dodatečně se podařilo do plánu zahrnout ještě tři akce (rekonstrukci fasádních oken spojovacího prostoru mezi blokem B3 a halovými laboratořemi, rekonstrukci fakultního rozhlasu a rekonstrukci střechy budovy G na Karlově náměstí). Své jsme si již užili během prázdnin při rekonstrukci vestibulu monobloku a přilehlých chodeb, celková funkčnost této úpravy se projeví až po dokončení rekonstrukce bloku D3. Bohužel do zimního semestru zasahují ještě dvě velké akce:

  • Rekonstrukce bloku D3 (posluchárny 209, 309 a buffet). Z důvodů této rekonstrukce nejsme schopni provozovat šatnu a odkládací skříňky na zavazadla. Bude nutno strpět v průběhu semestru odkládání oděvů a zavazadel v učebnách a laboratořích. V této souvislosti je třeba věnovat zvýšenou pozornost ochraně osobních věcí, abychom zamezili krádežím. Podle harmonogramu stavby je dále třeba v období od 6. 11. do 27. 11. 2005 opět uzavřít vstup hlavní vrátnicí a vrátit se k provizornímu režimu, který byl o prázdninách.
     
  • Na Karlově náměstí probíhá další významná akce - rekonstrukce budovy E (výměna oken a oprava části fasády). Tato akce rovněž zkomplikuje provoz objektu.

Věřím, že všechny tyto modernizační akce výrazně zlepší prostředí na FEL. Žádám proto všechny zaměstnance a studenty FEL o pochopení ke všem omezením, které musíme v současné době na fakultě realizovat.

Doc.Ing. Jan Wawrosz, CSc.
tajemník fakulty