Zápisy do zimního semestru 2005/2006

Zápis do zimního semestru 2005/2006 lze uskutečnit za těchto podmínek:

  • student, který k datu zápisu získal minimálně 30 + K kreditů za akademický rok 2004/05, kde
    K = 15 od 20. 6. (12.00) - 1. 7. 2005 (15.30 hod.)
    K = 5 od 29. 8. (08.00) - 16. 9. 2005 (15.30 hod.)
    K = 0 od 16. 9. (15.30) - 27. 9. 2005, si může zapsat předměty předběžného zápisu do rozvrhu.

Pokud kapacita předmětů není překročena, může si student zapsat i další předměty, případně některé předměty předběžného zápisu zrušit. Po zápisu do rozvrhu je student povinen do 7 dnů nechat si potvrdit zápis předmětů referentkou PEO v informačním systému a do výkazu o studiu (index). Pokud zápis předmětů nebude referentkou potvrzen, bude zápis studenta do rozvrhu zrušen. Vzhledem k časové náročnosti zápisu musíte mít zápis detailně připraven v indexu a ne si ho zapisovat na okénku u referentky!

Během zápisu pracuje student individuálně pomocí příslušných funkcí KOS. Nejprve upraví předběžný seznam zapsaných předmětů na závazný, a pak se zapíše na jednotlivá cvičení a laboratoře do rozvrhu.

Upravovat seznam předmětů může student od začátku zápisového období. Oproti období předběžných zápisů je ale omezen závazně stanovenou kapacitou jednotlivých předmětů. Nový předmět si může připsat pouze tehdy, má-li daný předmět volné místo.

Počínaje prvním vstupem do rozvrhu má student nejvýše 7 dnů (včetně dnů volna) na to, aby doladil svůj závazný seznam předmětů a osobní rozvrh výuky. V průběhu těchto sedmi dnů se student musí dostavit na PEO FEL ČVUT a nechat si potvrdit závazný seznam předmětů pro ZS 2005/2006 referentkou PEO v informačním systému a ve výkazu o studiu (indexu). Od tohoto schválení jsou studentovi znemožněny individuální zásahy do závazného seznamu zapsaných předmětů. Osobní rozvrh si student bude moci i nadále upravovat až do konce druhého týdne výuky. Pokud zápis předmětů nebude v takto vymezeném termínu referentkou PEO potvrzen, bude studentem vytvořený osobní rozvrh následující den v 8 hodin ráno zrušen (tedy před zahájením úředních hodin na PEO). O této skutečnosti bude student následně informován e-mail zprávou odeslanou na adresu "studentovo_UN@fel.cvut.cz". Je v zájmu studenta, aby svou poštu na této adrese pravidelně četl, případně aby si posílání zpráv z této adresy přesměroval na jemu dostupnou aktuální adresu. Případná jiná nastavení budou ignorována.

Předměty 1. semestru studia budou zpřístupněny pro zápis do rozvrhu až 19. 9. 2005.

Budou-li k tomu vytvořeny technické podmínky, odešle KOS na stejnou adresu studentovi tři dny před kritickým dnem varovnou zprávu. Tato zpráva má pouze podpůrný charakter. Skutečnost, že student varovnou e-mail zprávu neobdrží, nebo si ji nepřečte nemůže být důvodem ke stížnostem.

Zkouškové období letního semestru se neprodlužuje.

Výuka v zimním semestru 2005/2006 začíná 29. září 2005.

Student si k zápisu přinese občanský průkaz (kontrola trvalého bydliště) a sdělí svojí referentce číslo bankovního účtu. Tato akce je nutná, vzhledem ke skutečnosti, že se od akademického roku 2005/2006 budou vyplácet stipendia na ubytování. Informace o těchto stipendiích bude upřesněna zvláštní vyhláškou po zahájení akademického roku 2005/2006.

Praha, červen 2005

Doc. Ing. Karel Muller, CSc.
proděkan