CTU Open Contest 2012 - soutěž v programování

ČVUT v Praze a Czech ACM Chapter pořádaly ve dnech 26. - 27. října 2012 české a slovenské kolo mezinárodní soutěže v programování CTU Open Contest 2012.

Letos pražská část soutěže probíhala v prostorách katedry počítačů FEL ČVUT na Karlově náměstí. Další části soutěže proběhly ve stejný termín jako v Praze také v Brně, Plzni, Ostravě, Banské Bystrici, Žilině, Bratislavě a Košicích.

Pražské části soutěže se zúčastnilo 111, většinou tříčlenných týmů. Z toho 53 týmů bylo z ČVUT (41 týmů z FIT, 12 týmů z FEL). Další týmy byly z MMF UK (10 týmů), Masarykovy univerzity Brno 9 týmů), ZČU Plzeň (8 týmů), VŠB Ostrava (9 týmů), STU Bratislava (11 týmů), Žilinské univerzity (5 týmů), UMB Bánská Bystrica (3 týmy) a z Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košicích (1 tým).

Navíc se v tomto pražském kole také účastnily týmy z gymnázia Arabská, Praha 6 (1 tým) a z Vinnytsia National Technical Univerzity (VNTU), Ukrajina (1 tým).

Nejlepší týmy této soutěže postupují do středoevropského regionálního kola (Central European Regional Contest), které se bude konat 16. - 18. listopadu na Jagellonské univerzitě v polském Krakově.

Zde se bude bojovat o účast ve finále soutěže, které se odehraje v červnu 2013 v Sankt Petěrburgu v Rusku.

Výsledky soutěže

http://www.kiv.zcu.cz/~netrvalo/acm/CTU%20Open%20Contest,%202012.htm

3. místo - tým "wRabbits", 7 vyřešených úloh, Vinnytsia National Technical Univerzity, Ukrajina (Mykhailo Granik, Sergii Kashubin, Oleh Morfiianets),

2. místo - tým "MFF", 7 vyřešených úloh, MFF Univerzita Karlova, (Lukáš Folwarczný, Filip Hlásek, Jakub Zíka)

1. místo - jednočlenný (!) tým "Mimino", 8 vyřešených úloh, MFF Univerzita Karlova (Michal Danilák)