MY FEL LADIES - Markéta Janderová, Václava Kašičková, Tereza Vybíralová

STUDOVNA

- kapacita ve studovně cca 50 studentů + cca 20 lidí ve FELcafé
- stoly v modulu 80x80cm lze uspořádat pro jakýkoliv počet studentů pro práci v týmu i pro samostudium. Při posterové konferenci se část stolů složí a umístí pod parapety.
- židle jsou pohodlné, navržené pro dlouhodobou práci a stohovatelné
- prostor je otevřený, volný, světlý. Jediným výrazným prvkem jsou tyrkysové rámy, které opticky rozdělují studovnu, zároveň slouží jako sedáky, gauče.
- barvy jsou v odstínech šedé v kombinaci s hnědou a tyrkysovou. Celek působí klidně, a příjemně, aby studenty nic nerozptylovalo, ale zároveň se cítili dobře. Jediným grafickým motivem je binární soustava, která se objevuje na sloupech.
- studovna je rozdělena na 3 zóny, které jsou od sebe odděleny pouze opticky (tyrkysovými rámy). Ve škole je tichých studoven dostatek, proto tento prostor není rozdělen příčkami.
- studovna je dostatečně prosvětlena pro práci s kalkulačkou, tabulkami a papírem. Při práci na notebooku stačí zvolit místo uprostřed studovny, nebo lze světlo samozřejmě regulovat roletami na oknech.

FELCAFÉ

- kavárnu tvoří jednoduchý bar s motivem binární soustavy, k němuž přiléhá oddychová zóna. Křesla, pytle, gauče, stolky a židle vytváří příjemné prostředí pro odpočinek, pití kávy a surfování.
- bar je umístěn přímo naproti vchodu, takže žíznivý kolemjdoucí si může rychle koupit kávu a pokračovat v cestě. Zároveň by osvětlený bar měl lákat studenty do kavárny i studovny.
- při konání konference či jiné akce poslouží bar jako zázemí pro catering

RESUMÉ

- prostor je otevřený světlý v jemných barvách s výrazným prvkem tyrkysového rámu
- studovnu doplňuje kavárna s barem a oddychovou zónou
- se školou je prostor propojen stávající skleněnou stěnou
- studovna by měla sloužit studentům, ale i vedení školy - konference, zasedání, promítání, kulturní akce, oslava narozenin oblíbeného pedagoga

Plakát

Portfolio