ČVUT v Praze pořádá orientační týden pro zahraniční studenty

První polovina září se již tradičně nese na půdě Českého vysokého učení technického v Praze ve znamení takzvaného Orientation weeku, tedy uvítacího týdne pro přijíždějící zahraniční studenty. Informační týden organizuje International student club při ČVUT ve spolupráci s Rektorátem a všemi fakultami ČVUT. Datum bylo letos stanoveno na 10. až 16. září, tj. týden před začátkem školy. Hlavní náplní tohoto týdne je uvedení studentů programů Erasmus, Exchange, Erasmus mundus a samoplátců do života na ČVUT (koordinace zápisů na fakulty, vyřešení vízových povinností, pomoc s ubytováním, výlety po celé ČR atd.).

Zahraničních studentů přijíždějících na ČVUT je pro tento školní rok 520, tedy o 100 studentů více než v minulém akademickém roce 2011/12. Toto potvrzuje, že ČVUT ve spolupráci s mezinárodním klubem ISC CTU in Prague budují dobré renomé ve světě.

Studenti jsou při příjezdu do ČR vyzvednuti na letišti, ubytováni, zařídí si všechny potřebné karty, projdou si Prahu, a to vše se svým buddy průvodcem, tedy českým studentem. Včera dopoledne proběhlo několik přednášek v Betlémské kapli, které studentům přiblížily život na ČVUT a v Praze.

První den byl ukončen Integration party, jejímž hlavním cílem je začlenění zahraničních studentů do nového prostředí, a to vše za doprovodu hudební skupiny Los Chilakillerz z Mexika.

Dnes a středu proběhnou zápisy na fakultách a další série přednášek v Betlémské kapli. Na středu je pro zahraniční studenty připravena poznávací hra PDG (Prague Discovery Game). Studenti se pomocí této celodenní hry snaží zorientovat po Praze. Po celém centru města budou rozmístěna stanoviště, na kterých od členů ISC dostanou určité úkoly, které se budou snažit splnit co nejlépe. Zábavnou formou tak objeví významná místa Prahy a zároveň se přiučí něco z historie, např. pořízením fotky pod sochou T. G. Masaryka.

Od čtvrtka do neděle se pak budou moci účastnit výletů po cele ČR, např. zajet si do Jižních Čech, Karlových Varů, Liberce, Mladé Boleslavi nebo se projet na kole na Karlštejn a mnoho dalšího. Mohou si tak vybrat ze široké škály jednodenních či vícedenních výletů.

Více informací ohledně Orientation weeku naleznete na stránkách http://isc.cvut.cz/ či na facebooku https://www.facebook.com/isc.ctu.prague.