Pátá série eClubu ČVUT má vítěze

Entrepreneurs Club (eClub), který zorganizovala katedra kybernetiky Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze a nadace ČVUT Media Lab, již zná vítěze pátého cyklu. Po prezentacích studentských podnikatelských nápadů, které proběhly před porotou 9. 5. 2013 v prostoru Era svět v Praze, byly vyhlášeny vítězné týmy, které pro rozvoj svých podnikatelských aktivit obdrží stipendium.

Ve čtvrtek 16. 5. 2013 proběhlo v pražském Era světě vyhodnocení prezentací studentských projektů, které vznikly v rámci pátého běhu přednáškového cyklu eClub.

První cenu - stipendium ve výši 40 000 Kč získal tým Marka Česala a Petera Vitteka s projektem Apeman boards. Zabývají se návrhem a výrobou high-endových karbonových longboardů v České republice.

Druhým oceněným projektem se stal BlindShell - mobilní rozhraní pro nevidomé pro operační systém Android, jehož autoři Petr Svobodník a Michal Cerman obdrží stipendium 30 000 Kč.

Třetí se umístili Jan Kolařík a Tomáš Valenta s projektem Mixturam, který nabízí zákazníkům možnost si na webu namíchat vlastní směs potravinových doplňků, bylinek a vitamínů podporující dobré zdraví. Získali stipendium ve výši 20 000 Kč.

"Jsem velice rád, že se stále zvětšuje počet studentů, kteří eClub pravidelně navštěvují. Stejně narůstá i počet soutěžních týmů, ale hlavní je, že se každoročně zvyšuje kvalita prezentací i vlastních projektů. Velmi mě těší, že mezi studenty roste zájem pracovat na vlastních nápadech. Roste počet studentů, kteří chtějí pracovat na řešeních, která jsou užitečná, budou se realizovat a někomu prospějí, pomůžou nebo alespoň udělají radost," říká garant eClubu Jan Šedivý a dodává: "Nakonec bych chtěl všem, kteří nás sledovali, poděkovat za účast, za aktivitu a za odvahu prezentovat anglicky svůj podnikatelský plán před mezinárodní porotou. Chtěl bych poděkovat i porotě, která tentokrát neměla jednoduchou práci. Letos se nám podařilo uskutešnit skvělé výukové i motivační přednášky. Můj dík patří všem přednášejícím a organizačním pracovníkům, kteří nezištně přispěli ke zdaru eClubu. Velký dík patří kolegům z Era světa, za pomoc a za vytvoření mimořádně skvělého prostředí pro naše setkání. Již nyní se těšíme na příští běh, který začne v září. Můžu slíbit, že budeme, stejně jako letos, všechny naše přednášky streamovot a zaznamenávat na YouTube. Přednášky zařazujeme také do projektu "Praktická akademie IT znalostí".

Více informací o eClubu, soutěžních týmech a videoprezentace jednotlivých projektů jsou na internetu http://www.eclub.cvutmedialab.cz.