Šestou sérii eClubu ČVUT zakončilo vítězství šesti projektů

Entrepreneurs Club (eClub), který pravidelně organizuje katedra kybernetiky Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze a nadace ČVUT Media Lab, již zná další vítěze. Po prezentacích studentských nápadů, které proběhly 10. 12. 2013 v prostoru Era svět v Praze, byly vyhlášeny vítězné týmy, tentokrát ve dvou kategoriích, a to technologický transfer a startup. V obou kategoriích, ihned po skončení prezentací, porota vyhlásila tři nejlepší týmy, které obdrží stipendium jako finanční podporu pro další rozvoj svých projektů.

V úterý 10. prosince 2013 se v pražském Era světě konal další eClub Demo day, který v rámci série edukativních a výukových přednášek s úspěšnými osobnostmi ze světa byznysu pořádá eClub ČVUT. V jeho rámci prezentovali studenti své podnikatelské a výzkumné nápady před odbornou porotou. Ihned po prezentaci posledního projektu se sešla porota a rozhodla o vítězích. Porota pracovala v tomto složení: Petr Ocásek (Startup Yard), Jaroslav Souček (Seznam.cz), Miloš Endrle (Geewa), Jaroslav Zelený (ICT Unie), Jan Louda (IBM) a Petr Jaroš (ČSOB) a poté vyhlásila vítěze.

V kategorii Startup získal první cenu Diplomkomat, jehož autory jsou Jan Vesecký, Petr Synek, Libor Marek, Erika Kováčová, Daska Gergelyová, Richard Lukáš, Monika Sedláčková, Jakub Ladra a Monika Holoubková. Ve druhé soutěžní kategorii - technologický transfer - se na vítězné příčce umístil projekt SPLASH chatbot Jakuba Stejskala. Oba týmy vyhrály stipendium ve výši 30.000 Kč.

Druhým oceněným projektem v kategorii startup se stal Easy Phone Launcher, jehož autor Tomáš Slavíček obdrží stipendium 20.000 Kč, stejně jako autor projektu Learning to Rank Marek Modrý, který se stal druhým oceněným v kategorii technologický transfer.

Třetí v kategorii startup skončil Michal Majer se svým projektem Opinion Fight a získal stipendium ve výši 10.000 Kč. A v kategorii technologický transfer porota ocenila projekt Automatic synonym creation od Tomáše Veselého.

"Jsem rád, že se nám podařilo vybudovat eClubu na ČVUT dobrou pověst a tradici. Doufám, že z oceněných projektů vzejdou úspěšní podnikatelé a výzkumníci, jako se nám to povedlo například u Tomáše Gogára nebo u autorů projektu Mixturam," říká garant eClubu Jan Šedivý a dodává: "Chtěl bych poděkovat všem našim sponzorům, ale také všem, kteří nás sledovali na přednáškách nebo přes internet. Chci také poděkovat za aktivitu a za odvahu prezentovat anglicky svůj podnikatelský nebo výzkumný plán před porotou. Na závěr děkujeme i porotě, která ani tentokrát neměla jednoduchou práci."

Více informací o eClubu, soutěžních týmech a videoprezentace jednotlivých projektů jsou na internetu http://www.eclub.cvutmedialab.cz.