ČVUT bude hostit světové odborníky z oblasti IT s cílem vylepšit webové služby jako Mapy Google

Fakulta elektrotechnická Českého vysokého učení technického v Praze pořádá ve spolupráci s Technickou univerzitou v Drážďanech ve dnech 14. až 17. dubna konferenci EuroSys 2013. Jedná se o jednu z nejvýznamnějších světových konferencí v oblasti systémové architektury počítačů. Místem konání bude Národní technická knihovna v Praze (Technická 6, Praha 6).

Účastníci konference se mohou těšit na nejnovější informace z oblasti virtualizace, distribuovaných výpočtů v cloudech, bezpečnosti, operačních systémů a databází.

Své příspěvky zde přednesou jak zástupci prestižních evropských i amerických univerzit, například Berkeley, Massachusetts Institute of Technology, ETH Zürich, tak odborníci z předních firem v této oblasti - Microsoft Research, Google Inc., HP Labs a řada dalších.

"Konference se již tradičně pyšní velmi přísným výběrem příspěvků. Ze zaslaných 143 příspěvků vybral programový výbor pouze 28 nejlepších z nich," uvedl prof. Dr. Ing. Zdeněk Hanzálek z katedry řídicí techniky Fakulty elektrotechnické ČVUT, který je hlavním organizátorem letošního 8. ročníku konference.

Výsledky výzkumů prezentované na konferenci EuroSys již léta pomáhají zlepšovat technologie, které jsou využívány například datovými centry umožňujícími provozovat náročné webové služby, jako jsou Mapy Google.

Konference se koná za podpory společností Microsoft Research, VMware, Google, Bromium, Citrix, Oracle a Facebook.

Prostor pro novináře na rozhovory s prof. Hanzálkem nebo pro pořízení fotografií z konference bude v pondělí 15. dubna od 11.00 do 14.00 hodin.

Více informací najdete na webu konference http://eurosys2013.tudos.org/.