Cena Edwards 2016

Právě probíhá soutěž Cena Edwards 2016, která finančně oceňuje nejinovativnější diplomové práce v oborech ekonomie a techniky.

Pořadatelem soutěže je přední světová technologická firma Edwards Vacuum, která má centrum sdílených služeb v Brně a výrobní závod v Lutíně. Firma chce motivovat a finančně odměnit tvůrčí a inovativní studenty a studentky, kteří se nebojí vlastní invence a neotřelých řešení.

Soutěž o nejlepší diplomovou práci je rozdělena do dvou kategorií:

  • Ekonomie a podnikání
  • Technika

V oblasti ekonomie a podnikání cílí firma především na absolventy a autory diplomových prací v ekonomických oborech. U techniky je to pak především oblast strojírenství, ale i další technické obory.

Nejlepší diplomové práce budou odměněny finančními odměnami ve výši od 1 000 do 20 000 Kč, celkem firma rozdělí studentům 62 000 Kč.

Přihlašování je jednoduché a probíhá takto: stačí zaregistrovat diplomovou práci na webu www.cenaedwards.cz. K vyplněné přihlášce student či absolvent přiloží text diplomové práce, doklad o úspěšné obhajobě práce a abstrakt práce, kde vysvětlí, čím je práce inovativní.

Přihlášky do soutěže je možné podat do 15. října 2016. Z přihlášených prací pak odborná porota vybere v každé kategorii šest vítězů, které finančně odmění podle následujícího klíče:

  • Odměna pro autora nejlepší práce v každé kategorii je 20 000 Kč
  • Odměna pro autora práce, která se umístí na 2. místě v každé kategorii je 5 000 Kč
  • Odměna pro autora práce, která se umístí na 3. místě v každé kategorii je 3 000 Kč
  • Odměna pro autory prací, kteří se umístí na 4.– 6. místě v každé kategorii je 1 000 Kč

Všichni výherci budou mít možnost zúčastnit se bezplatné exkurze do výrobního závodu Edwards v Lutíně, kde se vyrábějí nejmodernější vakuové vývěvy a špičkové technologie, které používá např. korejský výrobce elektroniky Samsung nebo brněnští výrobci mikroskopů Tescan a FEI Czech Republic. Zároveň budou mít ocenění studenti šanci získat zajímavé pracovní uplatnění.