Charitativní projekt našeho studenta pomáhá dětem

Student naší fakulty Peter Chalupianský vymyslel a zrealizoval unikátní charitativní projekt Kde je Péťa?. V rámci studia programu Elektrotechnika, energetika a management se vydal na semestrální pobyt na Kyungpook National University v Jižní Koreji. Ve spolupráci s nadací Konto BARIÉRY posílá přes svůj blog speciální pohlednice ze své cesty. Výtěžek z jejich pomáhá handicapovým dětem.

Spojit studijní pobyt s užitečnou věcí si vzal za cíl pětadvacetiletý student FEL Peter Chalupianský. Ten vycestoval letos v únoru na největší státní univerzitu v Koreji - Kyungpook National University v Daegu, kde pracuje na své diplomové práci. Vedle studia se Peter věnuje rozesílání originálních pohlednic, díky kterým pomáhá, ve spolupráci s nadací Konto Bariéry, vybrat finanční prostředky na handicapované děti. V rámci projektu se již podařilo shromáždit finanční prostředky na nákup dvou pomůcek pro pohybově znevýhodněné děti a jednoho zvukového zesilovače.

Odběratelé originálních pohlednic mohli také získat pozdrav z korejského Jeju Island či z Filipín a již nyní se mohou těšit na zásilky z Japonska.

Informace o projektu jsou k dispozici na blogu Kde je Péťa?.