Florbalový tým FEL

sezona 2015/2016

V akademickém roce 2015/2016 slaví náš florbalový tým již pět let od svého založení. Na začátku svého působení ve fakultní lize patřil tým k papírově nejslabším, byl složený převážně hráčů bez větších zkušeností v jakékoliv florbalové lize. Spolu s ubíhajícími roky však tým posiloval a získával potřebné znalosti a nyní se může chlubit i několika hráči hrajícími českou superligu ba dokonce v české reprezentaci.

Během let však tým jen neposiloval, ale i o hráče přicházel. Tým pomalu opouštěly takové stálice jako střelecká legenda David Röhrich či hvězda obrany Tomáš Haba, které patřily mezi zakládající členy a s týmem se musely rozloučit v minulém roce. V tomto roce nás opouští další známé tváře. Předně špičkový brankář, momentálně hrající za Florbal Team Nebušice, který s florbalem začínal právě v našem týmu, Peter „Oranžová zeď“ Chalupianský. Druhý opouštějící je jedna z vůdčích postav týmu a střelec většiny vlastních gólů – Ondřej Krejčíř.

Fakultní reprezentace zatím bohužel nedokázala vybojovat větší úspěch v univerzitní lize, ale i přes to se může pochlubit výhrou florbalového kola souboje fakult (2012/2013) či pravidelnou účastí na turnaji Pohár děkana FJFI, kterým zakončuje téměř každou sezonu. Dalším úspěchem bylo založení B týmu v minulé sezoně, bohužel se nám jej však z kapacitních důvodů nepovedlo zachovat. Letos budeme v letní částí sezony hrát opět pouze o baráž do play off, ale věříme, že patříme mezi favority a naše snahy konečně ponesou své ovoce.

Náš tým netvoří pouze ligový florbalisté a i přes to, že se snažíme vytvořit kádr hráčů hrající kvalitní florbal, není náš cíl za každou cenu vyhrát, ale užít si radost ze sportu a z dobře odvedené práce. Zaměřit se na vývoj každého jednoho hráče a navzájem si pomáhat i mimo sport. Před touto sezonou jsme se sešli i na letní přípravě zaměřené na utužení kolektivu, kdy jsme uspořádali sjezd Vltavy z Vyššího brodu a další podobné akce plánujeme i do budoucna. V minulém roce jsme se také zapojili do protipovodňového výcviku pod hlavičkou českého Červeného kříže.

Florbalová reprezentace je otevřena všem studentům naší fakulty a budeme velmi rádi, pokud uvidíme i tebe hájit naše barvy. Pokud se zajímáš o sportovní vyžití a chceš se zapojit do dobré party, neváhej nás kontaktovat na mail krejcon3@fel.cvut.cz.

Závěrem zmíníme naše hráče, kteří jsou či byli aktivní v superlize a repreznetaci ČR:

Ondřej Krejčíř

sezona 2013/2014

Akademický rok 2013/2014 znamenal pro florbalový tým FEL již třetí start ve fakultní florbalové lize. I přesto, že si v prvním ročníku vedl bídně a umístil se na předposledním místě, letos podruhé sahá po postupovém místě do playoff a možnosti zahrát si tak o pomyslné medaile.

Krom fakultní florbalové ligy se tým zúčastnil florbalového kola souboje fakult a bez jediné prohry turnaj zaslouženě vyhrál, po těžkém finálovém zápase proti kádru z FITu.

Již nyní hledáme nové spoluhráče na příští sezonu a rádi mezi sebou uvítáme jak zkušené tak i méně zkušené hráče, kteří na této lize určitě ocení možnost zahrát si s extraligovými hráči. V případě zájmu prosím pište na email: krejcon3@gmail.com.