„KAŽDÉ ÚTERÝ“, výstava Ateliéru vizuální komunikace Štěpánky Stein

Tento rok se Ateliér vizuální komunikace uzavře výstavou pojmenovanou „Každé úterý“. Výstava bude slavnostně zahájena 13. června v Czech Photo Centre v 18.00 v Malé výstavní síni.

Na této výstavě se prezentuje 8 absolventů kurzu, pod vedením MgA. Štěpánky Stein, s asistencí Jiřího Kociána.

Na výstavě se můžete setkat s pestrými tématy. Výstava “Každé úterý” představí soubor „KaMMArádi“ od Martina Dohnala, který zachycuje kamarádství v bojovém sportu Mixed Martial Arts. Zobrazuje jak respekt při sparingu, tak i přátelství bojovníků. Dále své fotky představí mladá studentka fotografie Romana Červenková, která se snažila vystihnout pomocí dobrovolníků, ručníků a černého fixu to, co na svém těle chtějí lidé změnit. Další soubor „Torn Apart“ od Adély Kodl se zaobírá obdobím, kdy se z dítěte stává dospělý, kdy mladiství zažívají bitvu v sobě samých. Následuje instalace od Jiřího Kociána, který napůl vážně a napůl ironicky pracuje se svým tělem. Další soubor „Tension 2018“ je od Milana Arnošta, který pokračuje již druhým rokem v reflexi současných teenagerů. Jitka Kozáková se představuje souborem „Sestřenice“, který je složen z portrétních snímků, dotýkajících se nevinnosti, jemnosti a pevného rodinného pouta. Andrea Petrovičová prezentuje pouze jednu fotku, která je však emocionálně velice silná.

Poslední expozice Petr Neugebauera „eForce FEE Prague Formula“ zachycuje práci na tvorbě elektrické formule pro mezinárodní soutěž Formula Student.

Termín výstavy je 14. 6. – 1. 7. 2018. Vstupné na výstavu bude 50 Kč a snížené vstupné pak 30 Kč. Czech Photo Centre je otevřeno každý den kromě pondělí. Od úterý do pátku vždy od 11.00 hodin, o víkendu pak od 10.00 do 18.00 hodin. Czech Photo Centre – Nové Butovice (bezbariérový přístup) – výstup z metra směr Poliklinika Lípa, Seydlerova 4.

Petr Neugebauer