Vědci z Fakulty elektrotechnické předvedli kooperaci skupiny autonomních dronů

V rámci IEEE RAS Summer School on Multi-Robot Systems 2019, která probíhala na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze od 29. července do 2. srpna, proběhly v 2. srpna na Císařském ostrově v Praze lety skupin kooperujících autonomních dronů realizované vědci ČVUT, ale i účastníky letní školy.

Za účasti více než 140 posluchačů IEEE RAS Summer School on Multi-Robot Systems 2019 prezentovali na Císařském ostrově vědci ze skupiny multirobotických systémů Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze a pozvaní řečníci z předních světových univerzit své nejnovější poznatky na poli výzkumu ovládání autonomních bezpilotních prostředků.

K vidění byly zejména roje dronů, které mezi sebou vzájemně komunikují a létají nezávisle na vnějším řízení. Vedoucí skupiny Dr. Martin Saska k pátečnímu leteckému dnu uvedl: „Cílem této akce bylo seznámit světovou odbornou veřejnost, ale i zástupce průmyslu z ČR, s unikátním systémem kooperujících dronů, jehož vývoj probíhá na ČVUT v Praze a který umožní nasazení rojů inteligentních kooperujících létajících robotů v našem každodenním životě.“

O události informovala tato média: SeznamZpravy.czEuroZpravy.cziHned.cz a další.