Byli jsme partnerem Olympiády v programování

O tom, že soutěžit lze v každé době, jsme se přesvědčili při Obvodním kole Olympiády v programování pro Prahu 6 a 17, které celé proběhlo ve spolupráci tradičního dua, Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze a pořadatele, Domu dětí a mládeže Praha 6, a nově i společnosti Eaton elektronika s.r.o.

Z důvodu zákazu konání akcí a uzavření škol proběhla olympiáda on-line - od soutěžního dne, přes komunikaci porotců, až po slavnostní vyhlášení výsledků. Letos se zúčastnilo 38 soutěžících ve čtyřech kategoriích a třech soutěžních dnech. V průběhu soutěže byl k dispozici chat, kterého soutěžící využili k pokládání doplňujících dotazů a také poskytnutí zpětné vazby, za což jim mockrát děkujeme. Porotci ocenili kvalitu odevzdaných řešení, jež vypovídají o schopnostech a nadání soutěžících.

Výsledky soutěže byly slavnostně vyhlášeny prostřednictvím konferenčního hovoru v úterý 31. 3. 2020. Vyhlášení se účastnilo přes dvacet soutěžících a kromě nich také hosté, například zástupce FEL ČVUT nebo Magistrátu hl. m. Prahy.

Děkujeme soutěžícím za účast, Fakultě elektrotechnické a společnosti Eaton za podporu olympiády a porotě za vyhodnocení. Těšíme se, že se soutěžícími v budoucnu opět potkáme na půdě Fakulty elektrotechnické ať už na dalším ročníku nebo jako se studenty fakulty.