Dr. Jan Hlavnička získal 2. místo ve vědecké soutěži Cena Josepha Fouriera

Ve čtvrtek 2. července ve Francouzském institutu v Praze byly slavnostně předány vědecké ceny udělované Velvyslanectvím Francie. Akci přes video-konferenci předsedal Jean-Marie Lehn, nositel Nobelovy ceny za chemii, a velvyslanec Francie, pan Roland Galharague.

Soutěže se zúčastnilo celkem 66 kandidátů mladších 33 let, které nominovala buď vysoká škola či Akademie věd na základě kvality jejich  výzkumné práce v rámci doktorandského studia. O výsledcích rozhodovalo 7 komisí tvořených 45 českými a francouzskými profesory a badateli, kteří v důsledku vládních opatření proti šíření koronaviru jednali vzdáleně pomocí videokonferencí.

V kategorii počítačové vědy – Atos IT Solutions and Services a IT4Innovations byl druhým nejlépe hodnoceným  Dr. Jan Hlavnička z katedry teorie obvodů, který vypracoval disertační práci Automated analysis of speech disorders in neurodegenerative diseases. Práce vznikla pod vedením školitelů prof. Romana Čmejly a doc. Jana Rusze. Díky kvalitě své práce získal Dr. Hlavnička vědeckou pozici na Arizona State University v USA

 Foto: Eva Kořínková