Mistrovství v Linuxu a kybernetická bezpečnost – nabídka kurzů

Katedra telekomunikační techniky i letos otevírá kurzy zaměřené na prohloubení znalostí fungování sítí, síťové bezpečnosti a detailů operačního systému Linux. Kurzy jsou určené pro studenty i veřejnost a jsou vedeny pedagogy a odborníky z praxe.

Katedra nabízí cekem pět kurzů. Jeden je zaměřený čistě na ovládání Linuxu na profesionální úrovni a čtyři vás připraví na získání CCNA certifikátu (Cisco Certified Network Associate):

  • Mistrovství v Linuxu I.
  • CCNA CYBERSECURITY OPERATIONS
  • CCNA 1: INTRODUCTION TO NETWORKS
  • CCNA 2: SWITCHING, ROUTING AND WIRELESS ESSENTIALS
  • CCNA 3: ENTERPRISE NETWORKING, SECURITY AND AUTOMATION

Pro studenty a studentky všech SŠ a VŠ i absolventy a absolventky ČVUT jsou všechny kurzy za zvýhodněnou cenu. Za absolvování kurzů sice nedostanete kredity, ale získáte hodnotné znalosti a cenný záznam do vašeho CV.  

Všechny kurzy mají 13 vyučovacích bloků po 90 minutách. Kurz Mistrovství v Linuxu I. probíhá prezenčně v budově FEL v Dejvicích, každé úterý od 17.00 (po celý zimní semestr). Výuka CCNA kurzů probíhá online 1x týdně v odpoledních hodinách (po 17.00hod, v čase, který si přihlášení zvolí na prvním setkání). Laboratoře jsou kompletně přístupné na dálku a virtualizované, takže na jinak velmi drahých zařízeních můžete z pohodlí domova konfigurovat a experimentovat. A u kurzů CCNA je po jejich absolvování možné získat slevu cca 60 % na složení zkoušky a získání mezinárodně uznávaného průmyslového certifikátu přímo u firmy Cisco.

Setkání s lektory kurzů, které otevíráme v zimním semestru, proběhne online, příští úterý 19. října od 17.00 prostřednictvím MS Teams, link na schůzku. Pokud chcete vědět více anebo vám něco není jasné, připojte se na nezávaznou schůzku a neváhejte se zeptat. 

Podrobnější informace o kurzech najdete zde: https://comtel.fel.cvut.cz/cybersecurity, kontaktní osoba: Jaroslav Burčík, burcik@fel.cvut.cz, tel: 773 510 551