Světový kongres IFAC v Praze

Ve dnech 3.- 8. července 2005 se v Kongresovém centru Praha uskuteční 16. světový kongres IFAC.

IFAC (International Federation of Automatic Control) je mezinárodní nevládní organizace, založená v roce 1957, která sdružuje profesní společnosti oboru automatizace ze všech kontinentů. Jejím cílem je podporovat rozvoj teorie i aplikací automatického řízení. Tohoto cíle dosahuje vydáváním prestižních časopisů a pořádáním konferencí. Nejvýznamnější akcí jsou světové kongresy IFAC, které se konají jednou za tři roky.

Praha hostí kongres IFAC poprvé v historii. Očekává se rekordní účast. Předloženo bylo 3260 příspěvků, vybráno bylo 2496. Program kongresu bude zahrnovat plenární přednášky, panelové diskuse, přehledové referáty, sekce vyžádané i zaslané v celkovém počtu 356. Satelitní program kongresu zahrnuje tutoriály, workshopy, výstavy, letní školy pro doktorandy a pro učitele a studenty středních škol.

Při kongresu se konají výroční zasedání řídicích orgánů IFAC, udělují se ceny za nejlepší publikace a kongresové příspěvky a probíhají společenské akce. Podrobnější informace o programu kongresu, včetně možnosti registrace, naleznete na adrese www.ifac.cz.

Hlavní organizátoři kongresu jsou z ČVUT: prof. Vladimír Kučera, prezident IFAC; prof. Michael Šebek, předseda organizačního výboru; doc. Petr Horáček, předseda programového výboru; prof. Pavel Zítek, editor. Spolupředsedou programového výboru je prof. Miroslav Šimandl ze ZU Plzeň.

Prof.Ing. Vladimír Kučera, DrSc.Dr.h.c.
děkan