Studium na Taiwanu

Na základě rámcové smlouvy mezi ČVUT a National Taipei University of Technology, Taiwan je studentům ČVUT umožněno studovat semestr či rok na NTUT - platí to pro všechny druhy studia včetně doktorského.

V pondělí dne 26.5.2008 navštíví FEL děkan jejich fakulty elektrotechniky a počítačových věd p. prof. Hsueh-Ming Hang.

V době od 14.00 do 15.00 hod. v místnosti č. 80 (dejvická budova, přízemí vpravo) představí NTUT a přednese přednášku na téma DTV, MPEG and Multimedia (abstrakt přiložen).

Od 15.00 do 16.30 hod. pak proběhnou konzultace a rozhovory se zájemci o studium na NTUT. Doporučujeme, aby si zájemci s sebou vzali odborný životopis.

Využijte této mimořádné příležitosti a přijďte si popovídat o možnostech studia v Taipei (s nímž má ČR od dubna přímé letecké spojení)!

Vladimír Mařík

Title: DTV, MPEG and Multimedia

Speaker: Hsueh-Ming Hang

Chair Professor, Dept. of Computer Sci. and Inform. Technology Dean, Electrical Engineering and Computer Science College National Taipei University of Technology, Taiwan

Abstract:

Digital media such as mp3, VCD, DVD and digital TV. are now seen everywhere.

Several important technologies are involved in delivering digital media through wired/wireless networks and efficient representation (compression) is necessary to keep transmission, storage, and bandwidth costs down.

Real-time streaming applications require sever-network-client interaction to maintain quality of service and a recently growing concern is security the protection and management of digital media. In this talk, we will cover briefly our group research work on these topics.