Vyhlášení mimořádného přijímacího řízení do bakalářských studijních programů

V souladu s Řádem přijímacího řízení ČVUT, čl. 8, odst. 9 a 11, vyhlašuje děkan FEL ČVUT mimořádné přijímací řízení do následujících bakalářských studijních programů:

ProgramObory programu
Elektrotechnika, energetika a managementAplikovaná elektrotechnika
Elektrotechnika a management
Komunikace, multimédia a elektronika1
(kromě Prahy i detašované pracoviště Sezimovo Ústí - zde pouze prezenční forma)
Síťové a informační technologie
Multimediální technika
Komunikační technika
Aplikované elektronika
Kybernetika a robotikaSystémy a řízení
Senzory a přístrojová technika
Robotika
Softwarové technologie a management2
(pouze prezenční forma a detašované pracoviště Šumperk)
Softwarové inženýrství
Web a multimedia
Manažerská informatika
Inteligentní systémy
Elektrotechnika a informatika3
(pouze kombinovaná forma)
Silnoproudá elektrotechnika
Elektronika a sdělovací technika
Kybernetika a měření
Výpočetní technika

Uchazeči o studium na FEL jsou přijímáni, a přihlášku tedy podávají do studijních programů.

Studenti budou rozděleni v průběhu 2. semestru studia do oborů, otevíraných v příštím akademickém roce, na základě projeveného zájmu o obor a dosažených studijních výsledků za 1. semestr studia.

Všichni uchazeči o studium na FEL, pokud vyhoví Podmínkám pro přijetí, odst. 1, budou přijati ke studiu v některém z výše uvedených bakalářských studijních programů bez přijímací zkoušky.

Zápis do studia proběhne 14. září 2009 v 8,00 hod. v posluchárně č. 337 v hlavní budově FEL4 (Technická 2, Praha 6).

1 Bakalářský program "Komunikace, multimédia a elektronika" je nabízen jak pro pracoviště v Praze, tak i pro detašované pracoviště v Sezimově Ústí (zde pouze v prezenční formě). Současně s přihláškou je třeba zaslat i Prohlášení k přihlášce; další podrobnosti níže.

2 Bakalářský program "Softwarové technologie a management" je nabízen pouze v prezenční formě a výhradně pro detašované pracoviště v Šumperku. Současně s přihláškou je třeba zaslat i Prohlášení k přihlášce; další podrobnosti níže.

3 Bakalářský program "Elektrotechnika a informatika" je nabízen pouze v kombinované formě studia a je určen výhradně pro uchazeče, kteří tento program na FEL již studovali.

I. Termíny

Datum, od něhož bude elektronická přihláška k dispozici:1. 7. 2009
Poslední den, kdy může být vytištěná přihláška odeslána poštou či osobně doručena na FEL (přihlášky doručené na fakultu do konce týdne, tj. do pátku 28. 8. 2009 budou akceptovány) 5:25. 8. 2009
Termín pro doručení úředně ověřené kopie maturitního vysvědčení
(platí pro uchazeče, kteří v den podání přihlášky ještě neukončili středoškolské vzdělání maturitou), případně potvrzení o uznání rovnocennosti či nostrifikaci zahraničního vysvědčení nebo potvrzení o vykonání zkoušky z českého jazyka:
14. 9. 2009
Zápis do studia4:14. 9. 2009

4 Pro studenty programu "Softwarové technologie a management" proběhne zápis v Šumperku, pro studenty programu "Komunikace, multimédia a elektronika" na detašovaném pracovišti proběhne zápis v Sezimově Ústí; přesný den i hodina budou zveřejněny v aktualitách na webu FEL začátkem září t. r.

5 Přihlášky odeslané či doručené po tomto datu nebudou přijaty. Řád přijímacího řízení ČVUT, čl. 5, odst. 6, uvádí, že pozdě podaná přihláška nemusí být přijata, přičemž proti odmítnutí pozdě podané přihlášky nelze podat žádost o přezkoumání rozhodnutí. Údaje v přihlášce musí být pravdivé a úplné. Nepravdivě nebo neúplně vyplněná přihláška nemusí být přijata.

II. Postup při výběru programu

Podmínkou přijetí do studijního programu na FEL je podání přihlášky na zvolený program, který se v přihlášce vyznačí.

Uchazeč může podat jedinou přihlášku do vybraného programu.

III. Průběh přijímacího řízení

Průběh přijímacího řízení řídí děkan. K tomuto účelu jmenuje přijímací komisi vedenou předsedou, kterým bývá zpravidla proděkan pro studijní záležitosti. Členy komise jsou zástupci oborů bakalářských programů a zástupce Akademického senátu FEL.

Písemné rozhodnutí o přijetí ke studiu na FEL bude uchazeči odesláno do 14 dnů od ukončení příjmu přihlášek. Pokud uchazeč nepřevezme jemu zaslané rozhodnutí, bude toto zveřejněno na úřední desce, přičemž datum zveřejnění je považováno za den jeho doručení. Součástí rozhodnutí je i odůvodnění a poučení o možnosti podat žádost o přezkoumání. Žádost o přezkoumání rozhodnutí (odvolání) se podává ve lhůtě 30 dnů ode dne doručení rozhodnutí.

Požadujete-li úpravu přijímacího řízení resp. studia v důsledku nějakého zdravotního handicapu, kontaktujte prosím Handicap poradnu Centra informačních a poradenských služeb ČVUT, tel.: 224 358 463, e-mail: handicap@vc.cvut.cz.

IV. Náležitosti přihlášky do bakalářských studijních programů

Ke studiu na FEL se uchazeč přihlašuje podáním výhradně elektronické přihlášky ke studiu na vysoké škole pro akademický rok 2009/2010 v prezenční (denní) či kombinované (dálkové) formě bakalářského studia.

Elektronickou přihlášku naleznete na adrese prihlaska.cvut.cz, k dispozici bude od 1. července 2009. Po elektronickém vyplnění je nezbytné přihlášku vytisknout, podepsat a spolu s dokladem o zaplacení poplatkudalšími případnými přílohami (viz níže) doručit na FEL nejpozději do 25. 8. 2009.

K přihlášce5 je nutné přiložit následující přílohy (jinak nebude přihláška přijata):

  • potvrzení o úhradě poplatku za náklady spojené s přijímacím řízením (podrobnosti viz níže);
  • úředně ověřenou kopii maturitního vysvědčení
  • kopie všech vysvědčení ze střední školy, a to pouze v případě, že již nejste v kontaktu se školou a že na přihlášce nejsou s razítkem a podpisem střední školy potvrzeny studijní výsledky;
  • potvrzení o uznání rovnocennosti či nostrifikaci zahraničního vysvědčení, pokud byla maturitní zkouška absolvována v zahraničí (netýká se Slovenské republiky);
  • v případě cizinců (kromě občanů Slovenské republiky) potvrzení o vykonání zkoušky z českého jazyka.
  • v případě zájemců o studium na detašovaných pracovištích vyplněné "Prohlášení k přihlášce" pro příslušné detašované pracoviště

Uchazeči, kteří budou maturitní zkoušku skládat až po termínu podání přihlášky, doručí úředně ověřenou kopii maturitního vysvědčení nejpozději do zápisu ke studiu, tedy do 14. 9. 2009.

Potvrzení lékaře FEL nepožaduje.

Úhrada poplatku

Poplatek za náklady spojené s přijímacím řízením činí 450 Kč. Poplatek je třeba zaslat složenkou nebo poukázat na účet:

KB Praha 6, č. účtu: 19-5504540257/0100
variabilní symbol 77777
konstantní symbol 0308 (bezhotovostní platba) nebo 0179 (hotovostní platba)
specifický symbol rodné číslo uchazeče
IBAN CZ9401000000195504540257
SWIFT kód: KOMBCZPPXXX

Fakulta složenky neposkytuje a doporučuje provádět platbu složením požadované hotovosti přímo v kterékoli pobočce KB nebo převodem z osobních či jiných účtů. V případě úhrady poplatku prostřednictvím elektronického bankovnictví je třeba přiložit výpis z účtu nebo potvrzení banky o provedené platbě (nikoli o zadání příkazu k platbě). Poplatek, popř. přeplatek, je nevratný a ani uchazeč, který se ke zkoušce nedostavil, nemůže vrácení poplatku vymáhat.

Podání přihlášky

Vyplněnou a potvrzenou přihlášku spolu s příslušnými doklady je třeba do 25. srpna 2009 osobně odevzdat na Pedagogickém oddělení fakulty, v podatelně FEL nebo odeslat poštou (nejlépe doporučeně) na adresu:

České vysoké učení technické v Praze
Fakulta elektrotechnická
Pedagogické oddělení
Technická 2
160 00 Praha 6 - Dejvice

V. Kombinovaná forma studia

Zájemci o studium v kombinované formě si podají vyplněnou přihlášku ke studiu spolu s úředně ověřenou kopií maturitního vysvědčení, potvrzením o úhradě administrativního poplatku a dalšími případnými přílohami rovněž do 25. srpna 2009. Podmínky a průběh přijímacího řízení pro kombinovanou formu studia jsou stejné jako podmínky pro prezenční formu.

Kombinovaná forma studia se řídí stejnými studijními předpisy jako prezenční forma studia. Úplné znění studijních předpisů, studijní plány a další informace o FEL najdete zde.

Obory jsou otevírány podle zájmu studentů a podle ekonomických možností fakulty. Pro studenty kombinované formy fakulta neotevírá v každém akademickém roce všechny akreditované obory.

VI. První ročník v Sezimově Ústí a v Šumperku (studium v prezenční formě)

První ročník bakalářského studijního programu "Komunikace, multimédia a elektronika" bude v případě dostatečného zájmu otevřen i na detašovaném pracovišti v Sezimově Ústí.

Podobně bude otevřen první ročník bakalářského studijního programu "Softwarové technologie a management" v případě dostatečného zájmu i na detašovaném pracovišti v Šumperku.

Pokračování studia v těchto programech je ve 2. a 3. ročníku v Praze. Tato nabídka je směrována zejména zájemcům z příslušných krajů a přilehlých regionů. Pokud máte o tento způsob studia zájem, vyplňte prosím Prohlášení k přihlášce do Šumperku, případně Prohlášení k přihlášce do Sezimova Ústí a přiložte je k přihlášce. Studium jak na detašovaném pracovišti v Sezimově Ústí či v Šumperku, tak v Praze je rovnocenné.

V Praze dne 8. 6. 2009

doc. Ing. Boris Šimák, CSc., děkan