FEL na prestižní mezinárodní akci ITU Telecom World 2011

Katedra telekomunikační techniky FEL ČVUT v Praze reprezentovala ČVUT na významné akci ITU Telecom World 2011, kterou pořádala Mezinárodní telekomunikační unie (ITU) ve dnech 24. až 27. října 2011 v Ženevě. Na organizačním zajištění českého národního stánku se podílela katedra telekomunikační techniky s ICT Unií, sdružením firem z oboru informačních technologií a elektronických komunikací.

Český stánek se rozkládal na ploše téměř 100 m2 a byl jedním z téměř 20 národních stánků na této významné akci. Motto znělo "Česká republika - kompetentní země v oblasti ICT" a jeho oprávněnost na místě dokazovali mj. zástupci České pošty, Fakulty elektrotechnické (FEL) ČVUT v Praze, sdružení CESNET a řada dalších institucí i soukromých firem. Celkem se jednalo o více než dvě desítky subjektů. Záštitu nad českou účastí převzal ministr průmyslu a obchodu ČR Martin Kocourek spolu s agenturou CzechTrade. Cílem bylo představit Českou republiku na špičkovém mezinárodním fóru jako sebevědomou zemi s výrazným prostorem pro spolupráci v oblasti informačních a komunikačních technologií.

Český stánek navštívili vrcholní představitelé Mezinárodní telekomunikační unie, zástupci zahraničních delegací i významných ICT firem.

Další informace: