Hostem dalšího streamovaného eClubu ČVUT bude David Booth, bývalý generální ředitel ZeroTurnaround

eClub Českého vysokého učení technického i letos pokračuje v úspěšných streamovaných přednáškách, které jsou do ostatních vysokých škol přenášeny z pražského HUBu. Další interaktivní seminář, jehož hostem bude David Booth, se uskuteční 29. 10. 2012 od 18.00.

Čtvrtý ročník projektu eClub ČVUT navázal na úspěch, který přinesla inovace v podobě streamování vybraných přednášek do ostatních vysokých škol v ČR. Hostem další živě přenášené besedy bude David Booth, který vedl po dobu tří let společnost ZeroTurnaround. Společnost ZeroTurnaround byla založena v Estonsku. U jejího vzniku stáli tři studenti z University v Tartu. Studenti pracovali pouze jako Java vývojáři. Poté, co se David Booth stal v letech 2009 až 2012 čtvrtým členem jejich týmu, zvýšil se obrat společnosti od původních 100 000 USD ročně na několik miliónů dolarů. Společnost ZeroTurnaround v současné době funguje jako nadnárodní, má více než 70 zaměstnanců a její kanceláře nalezete v Bostonu, Estonsku a v Praze.

David Booth nyní působí jako investor, poradce, konzultant, a poradce softwarových společností v Evropě a USA.

Zakladatel eClubu ČVUT, Honza Šedivý, k této přednášce říká: "Jsme velice rádi, že se nám pro další přednášku podařilo získat právě Davida Bootha. Chtěli bychom studentům ukázat, že lze vybudovat globální společnost i s velmi malým rozpočtem a přiblížit jim skutečnost, že potenciál pro vytvoření nadnárodní společnosti je dnes stejný v Estonsku, Česku, nebo kdekoliv jinde na světě."

Přednášku mohou zájemci sledovat i v na dalších místech v ČR, konkrétně:

  • Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava
  • Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci
  • Moravská vysoká škola, Olomouc
  • TECHNOLOGICKÉ CENTRUM Hradec Králové
  • Vysoká škola podnikání a. s., Ostrava
  • Technologické inovační centrum, Zlín
  • Fakulta Informatiky Masarykova Univerzita, Brno
  • Jihomoravské inovační centrum, Brno

Více informací o programu eClubu naleznete na stránce http://www.eclub.cvutmedialab.cz/.