3XS - Klára Sikorová, Kateřina Slováková, Tomáš Svoboda

_Uživatel

- student hledající místo pro samostudium, místo pro potkávání s ostatními, místo pro kolektivní práci, místo pro odpočinek
- přednášející/vedení fakulty hledající prostor pro konferenci, oslavu, party, přednášku, zkrátka všestranný prostor přizpůsobitelný různým požadavkům

_Koncept

Doprostřed místnosti jsme umístili tubus rozdělující prostor na dvě části, ta vnitřní je uzavřená a temná, vhodná tedy k promítání a samostudiu pro ty, kdo mají rádi intimitu a klid. Venkovní část je prosvětlena velkými okny, je vzdušná a otevřená. Při běžném provozu bude využívána jako studovna, ale je možné ji kdykoliv velmi jednoduše přetransformovat jak bude zrovna potřeba. Ve vstupní části budou umístěna lehátka a sedátka určená pro odpočinek.

_Kavárna

Vzhledem k tomu, že máme zkušenosti jako provozní kaváren, jsme si jistí, že kavárna by neměla šanci se zde uživit. Ekonomicky by se dlouhodobý provoz rozhodně nevyplatil a investice do jejího zařízení by byla marná. Ačkoliv tedy byla součástí zadání, navrhli jsme místo ní praktičtější barový kout, který bude k dispozici všem uživatelům studovny. Bude zde integrovaný automat, kde se bude dát zakoupit káva a v mikrovlnné troubě ohřát oběd, ale zároveň poskytne zázemí o pro náročnější a větší akce.

_Stavební úpravy

Dojde k demontáží stávajícího vestavěného nábytku a demolici stávajících příček. Poté budou renovovány stávající elektrorozovody, vedeny nové elektrorozvody a barový kout připojen k vodovodu a kanalizaci. Budou postaveny nové příčky (ytong) a provede se celková výmalba všech stěn. Po ukončení těchto prací bude položena nová podlaha . marmoleum, kterou jsme zvolili ve dvou odstínech šedé . svetle šedá a středně šedá.

_Nábytek

židle - Zvolili jsme výrobek české firmy Ton, vybraná židle Opal je velmi pohodlná i pro dlouhé sezení, je vyrobena z dobře udržovatelnému materiálu (plast) a stohovatelná. lehátka a sedátka - Navrhli jsme vlastní nábytek pro odpočinek, bude vyroben na zakázku, potažen koženkou, která se velmi dobře udržuje. Dá se libovolně přemístit. stoly . Budou také vyrobeny na zakázku, lamino desky budou uloženy na prefabrikované podnože. Stoly jsou jednoduše přemístitelné, dají se spojovat dle potřeby. Krátké hrany budou zkoseny pod úhlem 45 stupňů. konferenční stolky umístěny v odpočinkové části, výrobcem je IKEA. stolky pro notebook . budou využívány v tubusu při samostudiu, výrobcem je IKEA.

_Osvětlení

Na stropech budou umístěny klasické osvětlovací talíře jako v celé budově fel čvut, mají velmi příznivou cenu a poskytují příjemné tlumené světlo.

_Zastínění

Vzhledem k velké ploše oken jsme před okna umístili rolety, při používání notebooku totiž často dochází k nechtěným odrazům na displeji. Zvolili jsme rolety výrobce IKEA v bílé, šedé a zelené barvě.

_Zásuvky

Budou vedeny po obvodu místnosti podél oken a okolo tubusu, což je výhodné, neboť bude možné zapojit notebook do zásuvky prakticky kdekoliv.

_Rozpočet

Projekt je nízkonákladový, snažili jsme se držet doporučené hranice 1 mil. Kč, který jsme nepřekročili.

Plakát

Portfolio