KUKU! - Jana Kusbachová, Zuzana Kučerová, Eliška Korčáková

Inspirací našeho návrhu interiéru kavárny na FELu je QR kód. Je to obdoba čárového kódu, stejně jako ten nese informaci. QR kód je v pravoúhlá síť vyplněná čtverečky. Připomíná mozaiku a vytváří zajímavou grafiku.

Kódy, programy, mozaika, čtverce - motiv jednoznačně určený právě pro FEL. Stávající prostor očišťujeme od všech příček. Uprostřed navrhujeme kavárenský prostor, oddělený pouze jinou barvou podlahy a stěn a sníženým podhledem se zapuštěnými světly. Prostor se tak stává intimnějším, příjemnějším. Bar v kavárně je jednoduchá ocelová konstrukce s průhledným pláštěm, různými otvory v plášti je možno dovnitř házet . šrotovat . recyklovat vysloužilou elektroniku. Studenti se tak sami podílí na dotvoření místa. Nábytek v této části lze sestavit do jednoho velkého letiště (2,5 m x 2,5 m), nebo libovolně rozmístit podle potřeb návštěvníků.

Z tohoto "centra pohody" roste soustředění a vyšší požadavky na pracovní prostředí. Ve dvou krajních polích je po celé délce u oken pracovní pult s pruhem zásuvek. V prostoru mezi kavárnou a sezením u okna je volně rozmístěn nábytek, opět přemístitelný podle potřeby. Za barem směrem do ulice Technické je místo pro spolustudium, oddělitelné od okolí polykarbonátovými posuvnými příčkami. V případě pořádání výstavy se toto místo mění na sklad nábytku nebo pro místo projekce. V posledním traktu s okny přímo do Technické navrhujeme plně uzavíratelný prostor tiché studovny. Lze zde také pořádat drobné školení/přednášky a projekci. Pro případ zastínění při projekci navrhujeme neprůsvitné látkové rolety.

Celá studovna - kavárna lze jednoduše proměnit na výstavní prostor. Projekci lze provést v centrálním prostoru za barem, nebo při zatemnění na prosklenou stěnu z chodby. Celý prostor je maximálně variabilní a plně podříditelný potřebám uživatelů. Osvětlení kavárny je řešeno světly zapuštěnými v podhledu, světla ve zbytku místnosti jsou zářivky zavěšené jednoduchým systémem. V případě konání posterové konference se plakáty zavěšují jednoduchými háčky na zářivky, případně se rozmístí do prostoru na volně stojících deskách.

Nábytek je částečně vyráběný na zakázku, částečně zakoupen ze sériové výroby. Materiálové řešení - podlahy: marmoleum, stěny: bílá výmalba, posuvné příčky: polykarbonát.

Plakát

Portfolio