Freescale Cup 2012 zná své vítěze

Finálové kolo mezinárodní soutěže "chytrých" vozidel Freescale CUP 2012 se uskutečnilo v prostorách ČVUT. Vítězem se stal tým SPARK z Technical University of Iasi.

Více než stovka vysokoškolských studentů z celé Evropy se účastnila závodu inteligentních vozítek, která mají za úkol co nejrychleji zajet trasu vyznačenou černým pruhem - Freescale Cup 2012. Vůz, který byl nejrychlejší a projel celou 112 metrů dlouhou trať bez jejího opuštění v čase 19,51 s patřil vítěznému týmu SPARK z Technical University of Iasi.

Na druhém hodnoceném místě se umístili závodnici ze Slovenské technické univerzity v Bratislavě s časem 19,63 s. Třetí příčku vybojovali studenti z Wroclawské Politechniky.

Cenu za nejlepší technické provedení vozítka získal model Spektrum ze Silesian University of Technology. Cenu za nejlepší úvodní video získala University Politehnica of Bucharest, Cenu Best Uniform Award VUT v Brně Team Perseus.

"Závod byl opravdu napínavý do poslední vteřiny." sdělil organizátor Zdeněk Houf z ČVUT a dodává: "Velmi nás těší, že se kvalita závodních modelů rok od roku zvyšuje. Je vidět, že se o tuto soutěž zajímají opravdu nadaní studenti."

Kompletní výsledková listina je ke stažení na http://drives.feld.cvut.cz/freescalecup.

Více informací naleznete na stránkách:
http://www.freescale.com/freescalecup
http://streetsmarts.freescale.com/

Fotky z evropského finále

Video z evropského finále

Video z přecházejícího ročníku soutěže je ke shlédnutí na http://www.youtube.com/watch?v=HTf8n1ABE-A.