Legoroboti z ČVUT budou zdolávat koryto řeky s mobilním mostem

Katedra řídicí techniky ve spolupráci s katedrou kybernetiky a katedrou měření Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze pořádají 4. ročník Robosoutěže 2012. Jedná se o finálovou soutěž robotů LEGO Mindstorms v rámci předmětu bakalářského programu Kybernetika a robotika. Soutěž se uskuteční v pátek 14. prosince 2012 od 15.00 hodin v Zengerově posluchárně (místnost KN:E-107) na Karlově náměstí (Karlovo náměstí 13, Praha 2) na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze.

"Soutěžní úlohou v letošním ročníku bude mobilní most. Soutěžní týmy budou muset sestavit a naprogramovat robot tak, aby samostatně jel po přímé dráze, našel koryto řeky, přes kterou bude muset položit mobilní most, přejede po něm na druhou stranu, mobilní most si sebere a v co nejkratším čase s ním dojede do cíle. To vše bez pomoci v podobě ovládání robota pomocí hlasu, bluetooth či jiných komunikačních kanálů," řekl Ing. Martin Hlinovský, Ph.D., z Fakulty elektrotechnické ČVUT.

Informace a pravidla o finálové úloze Mobilní most najdete na webových stránkách https://support.dce.felk.cvut.cz/roboti/index.php?sekce=roborace_university&id=roborace_1213_rules.

Více informací o předmětu Roboti najdete na http://dce.fel.cvut.cz/roboti.

Přímý přenos http://media.feld.cvut.cz/stream/roboti.asx