Filmový klub ČVUT Kulaťák

I v letošním roce pokračujeme s projekcemi a diskuzemi!

Filmy promítáme každý čtvrtek od 19:30 hod. v posluchárně 209 (výjimečně v posluchárně 256) v Dějvicích. Informace o každém promítání naleznete na FB a plakátech. Těšíme se na setkání!

Více informací na https://www.facebook.com/FilmovyKlubCvut.


Hasta la vista! (Belgie, 2011, 115 min, Režie: Geoffrey Enthoven)

Místo a čas konání: 28. 11. 2013, 19:30, posluchárna 256 FEL ČVUT Dejvice, ZDARMA

Trojice handicapovaných mladíků po dvacítce, Philip, Lares a Jozeph, zoufale touží přijít o panenství. Pod záminkou ochutnávání vín se rozhodnou vyrazit za sexuálními zkušenostmi z Vlámska do Španělska. Přijďte se podívat, zdali se třem kamarádům podaří dosáhnout vytouženého cíle. Cesta totiž nebude snadná, ale možná je tím nejpodstatnějším z celého filmu.

Film byl natočen podle skutečného příběhu Asty Philpota a jeho přátel.

Dvojí život Veroniky (Francie / Polsko / Norsko, 1991, 98 min, Režie: Krzysztof Kieslowski)

Místo a čas konání: 5. 12. 2013, 19:30, posluchárna 256 FEL ČVUT Dejvice, ZDARMA

Krzysztof Kieslowski se dožil pouze 54 let, stihl však natočit úctyhodnou řádku vysoce hodnocených filmů, například série Tři barvy a Dekalog či filmy Amatér a Bez konce.

Ve filmu Dvojí život Veroniky důsledně pokračuje v originálních analýzách vnitřního světa člověka, kde zůstává vždy mnoho tušeného, nevyřčeného a kde se nahodilost a nutnost, rozum a city pohybují v kruzích. Kieslowského spojení metafyziky a hlubokého zájmu o osud jedince se realizuje v působivé formě, vyznačující se přesností a zároveň mnohovýznamovostí.

Lola běží o život (Německo, 1998, 81 min, Režie: Tom Tykwer)

Místo a čas konání: 12. 12. 2013, 19:30, posluchárna 209 FEL ČVUT Dejvice, ZDARMA

100 000 marek - přesně tolik ztratil Manni (Moritz Bleibtreu) při cestě za překupníkem aut pro kterého pracuje jako kurýr. Má pouhých 20 minut na to, aby získal peníze zpět a zachránil si život. V této obtížné situaci se mu pokouší pomoci jeho přítelkyně Lola (Franka Potente), která tak rozbíhá svůj závod městem, jehož cílem je získat potřebné peníze a navíc vše stihnout ve vražedně krátkém čase. Každý malý detail, každé zaváhání může rozhodnout o našem osudu, našem úspěchu či neúspěchu. Možná i na to chtěl poukázat scénárista, režisér a spoluautor hudby Tom Tykwer ve snímku, který od začátku do konce plyne v rychlém tempu a díky kterému se definitivně zapsal do povědomí filmových diváků po celém světě.

Tokio! (Francie / Japonsko / Německo / Jižní Korea, 2008, 110 min, Režie: Michel Gondry, Leos Carax, Joon-ho Bong)

Místo a čas konání: 19. 12. 2013, 19:30, posluchárna 209 FEL ČVUT Dejvice, ZDARMA

Tři režiséři, tři povídky, jedno velkoměsto a jeden pokus vystihnout jeho uspěchanou a bizarní atmosféru. Zkušení filmoví matadoři Gondry, Carax a méně známý Bong zkoumají, co nám město dává a co bere. Jak moc dokáže naplnit lidské touhy, jak velký pocit odcizení může člověku způsobit či jak hrozné stvůry dokáže vyplodit.

Kdo žije v podzemí Tokya? Kdo jsou hikkikomori a jak může objednávka pizzy člověku změnit život?