Student ČVUT získal prestižní stipendium Google Fellowship 2013

Lukáš Neumann, doktorand elektrotechnické fakulty ČVUT, získal prestižní "Google Europe Fellowship 2013 in Computer Vision". V každém oboru získává Google Fellowship pouze jeden student. ČVUT je jedinou oceněnou univerzitou ze střední a východní Evropy.

Společnost Google založila program v roce 2009 pro doktorandy z USA a Kanady a postupně jej rozšířila na Evropu, Čínu a Austrálii. Cílem je podporovat vynikající postgraduální studenty s výjimečnými výsledky, v originále:

"the Google Fellowship Programs recognize outstanding graduate students doing exceptional work in computer science, related disciplines, or promising research areas".

Mezi oceněnými se pravidelně nacházejí studenti prestižních univerzit, jako jsou Oxford, Cambridge, ETH Curych, École Normale Supérieure v Evropě, MIT, Stanford, Carnegie Mellon a Caltech v USA nebo Technion v Izraeli. ČVUT je historicky jedinou vysokou školou v České republice, jejíž student tuto cenu získal.

Lukáš Neumann byl vybrán zejména na základně vynikajících výsledků v oblasti detekce a rozpoznávání textu ve fotografiích a videích. Lukáš pracuje se školitelem prof. Jiřím Matasem v Centru strojového vnímání Katedry kybernetiky na projektech Centrum pro multi-modální interpretaci dat velkého rozsahu Grantové agentury České republiky (GAČR P103/12/G084) a MASELTOV (FP7-ICT-288587).

Více informací naleznete na stránkách: