Nový akreditovaný studijní program - Otevřené elektronické systémy

Jedná se o zcela nový bakalářský a navazující magisterský studijní program, který bude na Fakultě elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze otevřen od akademického roku 2013/14. Tento program umožní studentům nastartovat svoji kariéru v high-tech průmyslu a stát se unikátním a žádaným absolventem na trhu práce nejen u nás, ale i v zahraničí.

Program Otevřené elektronické systémy pokrývá oblast moderní elektroniky, komunikační techniky, rádiových a elektronických systémů a progresivních technologií. Je postaven na myšlence tzv. "pyramidy" vzdělání, kdy nižší patro vzdělání musí být vždy bytelnější a širší než na něm stavěná vyšší patra, a že univerzitní podstata vzdělání stojí na nadčasově platné teorii.

Studijní program zahrnuje jak povinné předměty matematicko-fyzikálních základů využitelných ve většině technických oborů, tak předměty poskytující univerzální průpravu pro celou šíři oblastí pokrývající elektronické systémy. Program OES je mezinárodně otevřený. Studijní materiály v angličtině zvyšují šanci uspět na globálním trhu práce.

Navazující magisterský program postavený na základech bakalářského programu, poskytuje prostor k široké volitelnosti specializace studenta. Absolventi programu OES jsou připraveni na tvořivou práci při vývoji technicky výjimečných produktů. Například z oblasti komunikace a zpracování signálu se naučí matematickým algoritmům operací se signálem, v rámci vysokofrekvenční a digitální techniky se naučí navrhovat digitální a analogový HW pro RF, DSP a z oblasti integrovaných elektronických systémů se naučí vytvářet složité systémy na základě jejich fyzikálních principů.

Podrobnější informace o programu OES najdete na webových stránkách http://oes.fel.cvut.cz.