Vítězem Robosoutěže je tým Nudelauflauf

Dne 16. prosince se v budově Fakulty elektrotechnické ČVUT konal v pořadí již pátý ročník finále oblíbené studentské Robosoutěže. Roboti soutěžili v disciplíně "sbírání míčků". Vítězem se stal tým Nudelauflauf z Gymnázia Jana Keplera v Praze, jehož členy byli Jan Bouček, František Hurt a Václav Volhejn.

Studentské Robosoutěže se účastnily týmy studentů předmětu Roboti a týmy sestavené ze studentů středních škol. Různá technická pojetí konstrukce robotů, různě zvolené strategie a nadšený zápal studentů pro věc, to vše přispělo k neopakovatelné atmosféře, která celou akci provázela.

Vítězům, kteří historicky poprvé vzešli z řad středoškoláků, gratulujeme a věříme, že se rozhodnou obhajovat vítězství v dalším ročníku soutěže. Na druhém místě se umístil tým "9" ve složení Tomáš Pivoňka, Mátyás Nogely a Jonáš Neuvirt. Na třetím místě se pak umístil tým "Lizzard" reprezentovaný Davidem Novotným.

Vítězem v soutěžní kategorii "Design robota" se stal tým BRUTAL LegoMasters ve složení Adam Svoboda, Vojtěch Mergl a Martin Mühl.