Na Fakultě elektrotechnické vystoupí profesor Jonathan Ledgard

Dne 20. května se od 19.00 hodin uskuteční v Centru umělé inteligence Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze (Karlovo náměstí 13, Praha 2) přednáška "AI & NATURE" profesora Jonathana Ledgarda. Ta proběhne v rámci cyklu AI SPRING a jako partnerská akce Týdne inovací.

Je umělá inteligence (AI) novou formou evoluce? Jaký bude její vztah k jiným než lidským formám života? Pomůže ochránit živou planetu? A jaká může být role AI v ekologii? Na tyto a další otázky nastíní odpověď profesor Jonathan Ledgard ve své přednášce, kterou symbolicky zakončí své dosavadní působení na ČVUT v Praze. Téma zde představí v exkluzivní světové premiéře, a následně bude publikováno v prestižních akademických médiích a online.

Hostující profesor Centra umělé inteligence Jonathan Ledgard je přední futurista a spoluautor konceptů jako např. oceňovaný projekt Droneport, který vyvinul se Sirem Normanem Fosterem. Přednáší na světových konferencích a univerzitách a působil dvacet let jako zahraniční korespondent pro The Economist.

Přednáška AI & NATURE je součástí sérii diskuzních večerů AI SPRING a doprovodnou akcí Týdne inovací. Spolu se zajímavými hosty se podíváme do pět let vzdálené budoucnosti, ve které umělá inteligence zásadně ovlivní naše chápání pravdy, světa ekonomiky a přírodních forem.