​Studentské formule ČVUT budou závodit na polygonu v Mostě

Ve dnech 14. až 17. srpna proběhne na polygonu v Mostě další ročník soutěže Formula Student Czech Republic. ČVUT v Praze budou na závodech zastupovat týmy eForce FEE Prague Formula a CTU CarTech.

Tým eForce FEE Prague Formula Fakulty elektrotechnické bude na okruhu obhajovat loňské absolutní vítězství. Na závodech představí již osmou generaci elektrického monopostu. Aerodynamické prvky formule jsou navrženy tak, aby generovaly požadovaný přítlak a usměrňovaly tok vzduchu. Přepracování zadního a předního křídla je uzpůsobeno tak, aby dodávalo dostatek přítlaku na přední i zadní nápravu a zlepšilo jízdní vlastnosti. Nově se na autě objeví difuzor, který má pomoci k lepším časům na trati. Přední křídlo dostane nový způsob uchycení, aby se dalo snadno sundat a přenastavit, splitter je tentokrát mnohem propracovanější a lépe chrání zařízení pod podlahou.

Tým CTU CarTech získal letos v holandském Assenu mimořádné ocenění - pohár za první místo v disciplíně Cost and Manufactoring a celkově se umístil na 9. pořadí. V italské soutěži ve Varano se pak umístil na 3. místě. Nová formule studentů Fakulty strojní ČVUT se vyznačuje například nižší hmotností a rozložením váhy, nebo změněnou pozicí sání na pohonném ústrojí.

Více informací o závodech najdete zde.