V Kampusu Dejvice se představí studentské formule a motocykly

Ve středu 2. října se již tradičně změní Technická ulice v závodní okruh, kde budou k vidění při ukázkových jízdách dvě nejnovější formule a tři motocykly studentských týmů z ČVUT. Den s formulemi a závodními motocykly láká fanoušky motorsportu a elektromobility. Při předváděcích jízdách mohou diváci obdivovat formule a motocykly se spalovacím motorem nebo elektrickým pohonem.

Předváděcí jízdy studenti odstartují v 10 hodin. Na akci Den s formulemi studenti představí osmou generaci formule s elektrickým pohonem týmu eForce FEE Prague Formula a tým CTU CarTech již jedenáctý monopost se spalovacím motorem. Formule budou startovat v Technické ulici každou hodinu, od 10 až do 14 hodin. Dále se představí studentský tým CTU Lions z Fakulty dopravní ČVUT. Z dílny CTU Lions budou k vidění 2 motocykly se spalovacím motorem a jeden s motorem elektrickým. Jedná se o silniční závodní motocykly podobné kategorii Moto3 účastnící se okružních závodů ve Španělsku v rámci soutěží Motostudent a MotoEngineering cup.

Kromě dynamických ukázek bude souběžně probíhat prezentace inovací a technických řešení obou formulí a všech motocyklů na jejich stáncích. Návštěvníci se dozvědí zajímavosti o formulích i jejich tvůrcích. Týmy konstruující formule tvoří průměrně 30 studentů bakalářského a magisterského studia, kteří studují především na Fakultě strojní a Fakultě elektrotechnické ČVUT. V týmu spalovací formule se jedna skupina zabývá technickým řešením monopostu a v týmu elektrické formule existuje kromě mechanické skupiny také speciální skupina, která řeší elektrickou stránku vozu. Každý student účastnící se konstrukce, stavby, testov

ání, závodu a dalších události spojených s projektem, si v praxi vyzkouší technické, lidské i jazykové dovednosti a znalosti. Kromě vítězství v evropské soutěži Formula Student/SAE, projekt poskytuje studentům skvělé zkušenosti a přípravu na povolání pro budoucí inženýry. Tým CTU Lions tvoří průměrně 10 studentů převážně z Fakulty dopravní ČVUT. Tým je rozdělen na dvě základní skupiny studentů řešící samotnou konstrukci, jízdní vlastnosti motocyklů a ekonomickou stránkou a návrh sériové výroby každého vyvíjeného motocyklu.

Kontaktní osoba: Kateřina Antošová