Ve finále středoškolské Robosoutěže ČVUT zvítězil „šplhající robot“ týmu z Gymnázia Špitálská v Praze

Z rekordních 164 týmů ze 77 různých středních škol, které se přihlásily do podzimní části 11. ročníku Robosoutěže ČVUT, zvítězilo robotické vozítko týmu R2-D2 z Gymnázia Špitálská v Praze.  Na druhém a třetím místě se umístily týmy Mindbreak a Mindfield a z Gymnázia Příbram. Finále se konalo v pátek 13. prosince v Zengerově posluchárně Fakulty elektrotechnické ČVUT. Akci pořádala katedra řídicí techniky Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze.

V úvodu soutěže promluvil humanoidní robot Ludvík, poté již následoval souboj 36 studentských lego vozítek zkonstruovaných tak, aby plnily úlohu Mountain Climber.  

V zadání Mountain Climber musela robotická lego vozítka co nejrychleji překonat horský hřeben, který představovaly rozmístěné překážky. Rozmístění „hor“ se neustále měnilo, takže je nešlo předvídat. Vítězem se stal robot, který prošel vyřazovacími boji s nejvyšším počtem bodů. Zvítězil tým R2-D2 z Gymnázia Špitálská v Praze, na druhé příčce se umístil tým Mindbreak z GymnáziaPříbram a bronzovou pozici vybojoval tým Mindfield, rovněž z  Gymnázia Příbram.

Tým R2-D2 ve složení Jakub Jandus, Vít Železný a Štěpán Ondřej nasadil do soutěže čtyřkolové vozítko s kompaktním designem a náhonem na všechna kola.

Finalisté soutěže dostali hmotné ceny, které do soutěže věnovaly společnosti MathWorks, HUMUSOFT, Applifting, ŠKODA AUTO, FANUC, Sick, Strand a Kingston Technology.

Soutěžícím, kteří se umístili na prvních 3 místech celostátního finále soutěže Robosoutěž FEL, děkan Elektrotechnické fakulty ČVUT promine přijímací zkoušku pro akademický rok 2020/2021.

Další informace najdete na webových stránkách soutěže a na Facebooku.