Pět vědců ČVUT vystoupí na AI Science Café Series v Českém centru v Londýně

České centrum v Londýně pořádá přednáškový cyklus AI Science Café Series, na kterém od ledna do května 2020 vystoupí výzkumníci Michal Pěchouček, Tomáš Krajník a Michal Čáp z Fakulty elektrotechnické, Jan Šedivý z CIIRC a bývalý hostující profesor ČVUT Jonathan Ledgard. Série diskuzních večerů s předními odborníky si klade za cíl odhalit trendy a pravděpodobný vývoj umělé inteligence, který v budoucnosti nastolí výrazné společenské a technologické změny. Dvě z pěti popularizačních debat se uskuteční na půdě Královské instituce (The Royal Institution), ostatní v tamním Českém centra. Diváci se mohou těšit na témata kybernetické bezpečnosti, průmyslu, dopravy a dalších oblastí, které nevyhnutelně zasáhne umělá inteligence. Rezervace probíhají přes stránku Českých center, kde najdete i anotace všech přednášek cyklu AI Science Café Series.

Nejbližší z konaných akcí proběhne 29. ledna v Královském institutu (21 Albemarle St, Mayfair, London, W1S 4BS) a promluví na ní Michal Pěchouček, vedoucí Centra umělé inteligence FEL ČVUT. V diskuzi s Michaelem Luckem, uznávaným profesorem informatiky působícím na King's College London, představí bezpečnostní rizika budoucnosti a možnosti, jak se v online světě nejlépe chránit.

29. ledna 2020, 19:00

Osobní bezpečnost v éře umělé inteligence, Michal Pěchouček (Centrum umělé inteligence FEL ČVUT)

26. února 2020, 19:00

Mobilita – je autonomní řízení řešením dopravních zácp ve městech?, Michal Čáp (Centrum umělé inteligence FEL ČVUT)

25. března 2020

Umělá inteligence a komunikace, Jan Šedivý (CIIRC ČVUT)

 

29. dubna 2020

Chronorobotika – roboti a jejich přizpůsobení změnám prostředí, Tomáš Krajník  (Centrum umělé inteligence FEL ČVUT)

 

20. května 2020

Přežití druhů – jak umělá inteligence může zachránit faunu v Africe i jinde, Jonathan Ledgard  (bývalý hostující profesor, Centrum umělé inteligence FEL ČVUT)