Představíme první samořiditelnou elektrickou formuli soutěže Formula Student v ČR a devátou generaci elektrického monopostu

Dne 4. září od 10.00 hodin proběhne na Fakultě elektrotechnické  akce Rollout 2020, kde bude novinářům a zástupcům partnerů týmu představena historicky první samořiditelná elektrická formule soutěže Formula Student v České republice a devátá generace elektrického monopostu, který vznikl optimalizací modelu ze sezóny 2019. Členové studentského týmu eForce FEE Prague Formula odprezentují technický návrh obou formulí, který bude předcházet samotnému odhalení obou závodních vozů. 

I přes nepříznivý vývoj událostí v letošním roce a zrušení všech oficiálních závodů kvůli pandemické situaci studenti práci na monopostech neukončili a v omezeném režimu dokončili vývoj i stavbu formulí. Za deset let fungování studentského projektu tým eForce FEE Prague Formula dosáhl na celková vítězství mezinárodních závodů jak v Evropě, tak i v USA a Kanadě. S autonomně ovládaným vozidlem bude na závodech v létě 2021 tým čelit výzvě tyto úspěchy zopakovat ve stále kvalitnější mezinárodní konkurenci.

Na akci je nutné registrovat se předem, a to do 1. září, 14.00 hodin.