19. 9. 2011; Studentskefinance.cz

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze má podzimní trojitý zásah

Fakulta elektrotechnická Českého vysokého učení technického v Praze přichystala pro zájemce o vědu a studium jedinečnou akci, na které se návštěvníci mohou nejen seznámit s novinkami z oblasti výzkumu a vývoje, ale také navštívit prostory a laboratoře fakulty v Praze a přivítat nový akademický rok spolu se studenty na FELfestu.

20. září 2011 budou v pražských Dejvicích k vidění nejen exponáty, se kterými se v praxi setkávají pouze vědecké kapacity, ale také místa, kde se špičkové technologie používají. Mimo jiné se návštěvníci mohou těšit na formuli, se kterou studenti ČVUT sklízí úspěchy na tuzemských i zahraničních soutěžích, ukázku fungování autonomních agentních systémů, nebo například robota Asterixe, či nový software pro Kinect, který se vyvíjí pro rehabilitační účely.

Zároveň proběhne i den otevřených dveří, jehož cílem je přiblížit se široké veřejnosti a prohloubit povědomí o tom, že výzkum v České republice zajišťují zpravidla právě vysoké školy ve spolupráci s průmyslem.

Vědecký charakter setkání odlehčí odpolední hudební festival FELfest, který fakulta zorganizovala jako přivítání studentů v novém školním roce.

"Spojením všech tří akcí chceme připravit návštěvníkům příjemný den ve studentském kampusu a umožnit jim neobvyklý kulturně společenský zážitek, který zatím nemá v oblasti školství konkurenci. Prezentace našich vědeckých výsledků, zpřístupnění našich laboratoří a hudební festival v jeden den je unikátní akce, kterou chceme mimo jiné upozornit na to, že studium technických vědeckých oborů může být zábavné a velmi zajímavé," říká PR manažerka fakulty Jaroslava Weiserová.

Vstup na všechny akce je zdarma.

Den otevřených dveří Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze:
Technická 2, Praha 6, od 9.00 do 13.00 hod.
Věda v ulicích: ul. Technická 2, Praha 6, od 9.00 do 17.00 hod.
FELfest: ul. Šolínova u "Kulaťáku", Praha 6, od 15.00 do 22.00 hod.

Více informací naleznete na internetových stránkách:
www.fel.cvut.cz
http://www.budit.cz/felfest/
http://www.ceskahlava.cz/index.php?mainpager=event&id=136&csum=0a28c78
http://student.finance.cz/zpravy/finance/326033-fakulta-elektrotechnicka-cvut-v-praze-ma-podzimni-trojity-zasah/


9. 9. 2011; Topzine.cz

Formule studentů ČVUT shodila 5 kg. Na italském okruhu skončila šestá

Šesté místo se svou formulí obsadili studenti Českého vysokého učení technického (ČVUT) na závodě Formula SAE Italy, který se konal od 2. do 5. září na okruhu Riccarda Palettiho. Český tým z ČVUT soutěžící pod názvem CTU CarTech soupeřil na okruhu u italského městečka Varano de. Melegari, vzdáleného asi 30 km jihozápadně od Parmy, s padesáti týmy z Německa, Itálie, Anglie, Rakouska, ale i z Indie.

Za obsah odpovídá: Ing. Mgr. Radovan Suk